why should I lie?

why should I lie?

Tuesday, September 24, 2013


- premesso che negli ultimi giorni si è parlato in TV dei Paesi più felici del mondo: primo posto alla Danimarca.

- premesso che ieri sera a Ballarò veniva mostrata con una serie d'interviste l'organizzazione sociale di quel paese modello.

dal Politiken del 25 settembre, ovvero di oggi

Danske velhavere skjuler milliarder for Skat
I Danesi abbienti nascondono miliardi di corone allo Stato

Danske værdier i skattely slår rekord. Bankerne hjælper i stort omfang med manøvren.
I Valori danesi nascosti alle tasse battono ogni record. Le banche aiutano in grande con la manovra.
Trods et fælles mål fra både den nuværende og forrige regering om at bekæmpe skattely og skatteflugt fra Danmark, slår den samlede danske formue i skattely rekord i 2013. Summen af danske værdier huset af eksotiske småstater er, ifølge Ugebrevet A4, steget støt op til hele 275 milliarder kroner i løbet af de otte år, hvor Nationalbanken har opgjort pengestrømmen til skattelyene.
Malgrado lo sforzo congiunto degli ultimi due governi per combattere evasione fiscale ed esportazione dei capitali dalla Danimarca, viene battuto nel 2013 il record delle fortune danesi nascoste al riparo delle tasse.
La somma dei valori depositati in piccoli stati esotici è, secondo "Lettera settimanale A4", aumentata fino a 275 miliardi di corone nel corso degli ultimi 8 anni. (35-40 miliardi di Euro per un Paese di meno di 6 milioni di abitanti sono tanti).
etc.etc.

Banker hjælper velhaverne 

Le banche aiutano le persone abbienti

Specialmente il settore finanziario canalizza il quattrino verso i paradisi fiscali etc.etc.

Over 200 danske selskaber ejes fra skattely


e se volete continuare la lettura dell'articolo troverete che, almeno nell'evasione fiscale, l'Europa unita esiste!

Især den finansielle sektor kanaliserer penge til skattely. Ifølge Nationalbanken står banker, pensionskasser og forsikringsselskaber for mere end halvdelen af de danske milliarder i skattely. Ifølge John Christensen er en af årsagerne, at den finansielle sektor hjælper rige personer med at sende deres stadigt voksende formuer i skattely.
»Rige privatpersoner rådes af deres finansielle rådgivere, revisorer og advokater til at bruge konstruktioner i skattely for at undgå indkomstskat, skat på kapitalgevinster eller arveafgift,« siger John Christensen, som selv har været økonomisk rådgiver for skattelyet Jersey.

I Skats søgelys

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er også meget opmærksom på, at velhavende danskere har penge i skattely.
»Jeg synes virkelig, man skal tænke sig om. Vi vil køre sager, hvis der er grundlag for det. Det er virkelig mange penge de her mennesker snyder samfundet for, og dem skal vi have fat på,« siger Holger K. Nielsen, som netop har søsat endnu et projekt for at opspore danskeres formuer gemt i skattely.
Ifølge Nationalbankens tal er den finansielle sektor skarpt efterfulgt af dansk erhvervsliv, som står for mere end 40 procent af Danmarks værdier i skattely.
Når danske firmaer investerer i udlandet, sender de ofte pengene på rundtur forbi et skattely på vejen ud - og samme vej retur, når firmaet begynder at tjene penge på deres investering.

Grader af ly

Nogle firmaer tager alene den omvej for at undgå at betale skat af den samme indkomst to gange - først i det land pengene er tjent, og igen når pengene kommer tilbage til moderselskabet i Danmark. Den trafik er dog ret uskyldig, forklarer Niels Johannesen, lektor i økonomi ved Københavns Universitet.
»Men de samme slags konstruktioner kan også bruges til at udhule skattebetalingen i de lande, hvor selskabernes penge er tjent,« siger han.
Og det betyder, at der bliver færre penge til at betale for sundhed, uddannelse og anden velfærd, siger skatteeksperter.
»Hvis banker og andre store transnationale selskaber ikke betaler skat i vores lande, vil almindelige mennesker tabe på det i længden. Enten fordi de ender med at betale mere i skat, eller fordi regeringen må stifte gæld for at finansiere offentlige ydelser,« siger John Christensen.

Ikke en opgave for Danmark alene

Skatteminister Holger K. Nielsen ser også skattelylande som en del af mange store selskabers strategi for at betale så lidt i skat som muligt. Det er et problem, som han ikke mener, Danmark kan løse alene.
»I sidste ende kræver det her internationale løsninger. Flere ngo'er kræver et internationalt system for beskatning af multinationale selskaber. Og det er jeg enig i,« siger Holger K. Nielsen til Ugebrevet A4.

No comments: